Virtual reality wordt realiteit, daar moet je maar van uitgaan. Net als de wereld in 360 graden. Beelden die jaren geleden alleen door dure camera’s konden worden geschoten en moesten worden bewerkt op de montagetafel, zijn nu ook voor de consument werkelijkheid. Het is een beleving die beelden tot leven laat komen. En dat geldt voor 360 graden-fotografie en nog meer voor 360 graden-video.

Gear 360

Samsung is een van de eerste merken in de wereld die de cirkel hierin rond maakt, meer spreekwoordelijk kan het haast niet. Met een Gear 360 camera gekoppeld aan een Galaxy S7 (of S6) en een Gear VR bril kun je 360 graden opnames ook echt gaan beleven. Daarnaast zijn de beelden op al je devices (smartphone, tablet, laptop) te bekijken door deze in alle beeldrichtingen te bewegen. En alles wat geldt voor normale fotografie of video, geldt ook voor 360 graden opnames. Donker en somber weer levert nu eenmaal een andere beelden op dan een prachtig zonnig tafereeltje aan de kust in Zuid-Frankrijk. De magic die je aan het beeld gaat toevoegen is een volledige 360 graden beleving en dat gaat veel verder dan de gedachte dat een 360 graden camera een leuke gadget is.

Virtual reality en 360 graden beeld is nieuw en nieuw levert altijd de bijna eentonig wordende kritiek op van ‘je denkt toch niet dat we straks allemaal met ..’. Het antwoord is ‘yep’ dat denken we wel en dat gaat sneller als dat je denkt. De gamers die toch al vaak vooroplopen met moderne toepassingen hebben de VR-technologie al lang omarmt. Zij weten als geen ander dat VR-brillen veel toevoegen aan je beleving. Bij fotobeelden is dat niet anders. Gear 360 brengt je terug naar de plek waar je de foto hebt genomen en dat is fenomenaal. Het is niet alleen de wereld in die 360 graden, het is het moment opnieuw beleven en dat smaak naar meer.

flashpack_gear360
Met het hele team op de foto in Rovaniemi (Finland) Credits voor het team van Flashpack
» Lees verder ...