Apple heeft even geleden een rechtszaak aangespannen tegen de makers van nep-Apple spullen, voornamelijk opladers. Het spul wordt online verkocht tegen een prijs die flink goedkoper is dan het echte spul uit Cupertino. Dat verkoopt natuurlijk prima, want er zijn genoeg mensen met een iPhone die gefrustreerd zijn over de altijd hoge prijs van Apple-accessoires. De redenering die veel mensen hebben is dat je puur voor het merk betaalt bij Apple.

Het is echt zo erg als het klinkt

Dat zal deels wel kloppen, maar wereldwijd veiligheidsorgaan UL heeft op aandringen van de Britse Trading Standards organisatie zo'n 400 van die nepladers besteld uit de VS, China en een paar andere landen om ze te testen. Wat blijkt? 99 procent voldoet niet eens aan de basis-veiligheidsstandaarden. Bij slechts drie van de opladers was er bijvoorbeeld genoeg isolatie om een persoon te beschermen tegen een elektrische schok als er te veel spanning op de lader zou komen te staan. Foute boel dus.

Let op de signalen die aangeven dat een product nep is: spelfouten in logo's en merknamen, het ontbreken van het CE logo, een plug die niet niet lekker in het stopcontact past of het ontbreken van de handleiding.
- Gillian Guy, chief executive of Citizens Advice
» Lees verder ...