Google heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor twee Android versies uit 2010, die nu dus ruim zes jaar oud zijn, gaat stoppen. Dat gebeurt bij de volgende update van de Google Play Services app. Vanaf dat moment kunnen toestellen die nu nog gebruik maken van Android 2.3 Gingerbread en 3.0/3.1 Honeycomb niet meer inloggen in de Play Store. Het betekent overigens niet dat toestellen met deze besturingssystemen niet meer zullen functioneren. Ze kunnen alleen geen (nieuwe) apps meer downloaden en ook geen (beveiligings)updates meer ontvangen.

Op dit moment maken 1.3% van alle Android toestellen nog gebruik van Gingerbread. Honeycomb, de eerste en enige specifieke tablet versie van het OS, wordt daarentegen nauwelijks nog gebruikt; op minder dan 0.1% van alle Android tablets om precies te zijn.

Een van de problemen waar al jaren over gediscussieerd wordt is de fragmentatie van de verschillende Android versies. Oudere versies van het smartphone- en tablet OS van Google worden vaak na vele jaren nog steeds gebruikt. Daar waar Apple er in slaagt om nieuwe iOS versies binnen enkele maanden op meer dan driekwart van de iPhones en iPads te installeren en versie's van drie of vier jaar geleden relatief snel verdwijnen doordat de ondersteuning daarvoor, en dan met name de werking van (belangrijke) apps, gestopt wordt is het bij Android een iets ander verhaal.

Gingerbread
Heb je nog een Android toestel met deze versie van het OS? Die wordt binnenkort niet meer ondersteund door Google
» Lees verder ...