Er is een video in omloop die maar drie seconden duurt maar die er na het afspelen binnen een halve minuut voor zorgt dat je telefoon of tablet helemaal nergens meer op reageert, zodat je een 'harde' herstart moet doen om weer iets te kunnen doen ermee. Zelfs Apple computers lijken niet veilig te zijn voor deze video, in elk geval als je Safari als browser gebruikt. Hoe het precies werkt, daar is men nog niet over uit, maar vermoedelijk zit er een zogeheten memory leak in de MP4-video die je geheugen helemaal opvult zodat het systeem zichzelf niet meer in stand kan houden.

(Nog) ongevaarlijk

Irritant, maar gelukkig op dit moment nog niet heel gevaarlijk. Het wordt pas echt link als een video op de een of andere manier code in het geheugen zou kunnen plaatsen en die uitvoeren, want dan zou je dus de veiligheid van je apparaat niet meer kunnen garanderen. Deze variant doet dat echter niet, dus het ergste dat er kan gebeuren (zeker als je dit op een computer gebeurt) is dat je niet opgeslagen gegevens kwijtraakt. Geen random video's openen dus als je nog programma's hebt openstaan!

» Lees verder ...