Terwijl de Noteoplossing van Huawei langzaam maar zeker in de winkels verschijnt en de Chinese fabrikant onlangs nog bekend maakte dat er van de P9 al meer dan 9 miljoen exemplaren over de toonbanken gevlogen zijn duiken nu al de eerste kiekjes en specs op van de vermoedelijke Huawei P10.

Enkele dagen geleden doken, via een benchmark test, al enkele specs op die aan het Huawei vlaggenschip voor 2017 gekoppeld werden. Wat daarbij het meeste opviel was de QHD (2560 x 1440) resolutie van het 5.5 inch scherm. Het zou voor het eerst zijn dat Huawei een dergelijke schermresolutie in een eigen smartphone gaat toepassen. Tot nu toe heeft de fabrikant altijd geroepen geen meerwaarde te zien in QHD, anders dan dat die schermen meer (en te veel) stroom verbruiken. Zelfs de Mate 9, met zijn 5.9 inch scherm, heeft nog gewoon Full HD resolutie.

De foto's die nu online opgedoken zijn tonen een toestel zonder verdere Huawei kenmerken, qua logo en zo. Hij lijkt wel op de P9, maar oogt ietwat smaller. Verder valt op dat er, in tegenstelling tot de P9, op deze vermeende P10 geen vingerafdruk scanner aan de achterzijde zit. Daarentegen is aan de voorzijde, onder het scherm wel weer een fysieke knop te zien. Dat zou dan de (gecombineerde) home button met vingerafdruk scanner kunnen zijn.

Huawei-P10-RumorFront
» Lees verder ...