Google is al een tijdje aan Android Auto aan het werken om app-gebruik in de auto simpeler te maken en er is nu een nieuwe versie uit die met alle smartphones werkt. Op zich heel handig, want het lijstje met auto's die het platform ondersteunen is nog niet heel lang. Als je auto ouder is dan een jaar heb je vermoedelijk al pech, dus deze update zal voor veel autorijders de eerste kennismaking met Android Auto zijn. Als je Android 5.0 of hoger op je telefoon hebt kun je aan de slag.

Wat doet het?

Simpelweg zorgt Android Auto dat je de essentiële zaken op de weg kunt doen zonder afgeleid te worden door de rest van je telefoon. Dingen als Google Maps, muziek of podcasts zijn makkelijk te bereiken in één simpel menu en je kunt ook je stem gebruiken om apps of een telefoongesprek met iemand te starten zonder je handen te gebruiken. Ook berichten die je hebt gekregen kunnen voorgelezen worden door de app, zodat je niet op het scherm hoeft te kijken. Best handig en wel zo veilig.

» Lees verder ...