Hoop geld uitgegeven aan zo’n mooie 4K Ultra HD TV en zit je via Kodi nog steeds naar streams van 1080p of minder te kijken? Dat gaan we oplossen. Als we toch bezig zijn gaan we ook meteen regelen dat je in Exodus veel betere streams krijgt. Zelfs het gehate bufferen gaat zo goed als tot het verleden behoren.

 • 4K streams;
 • 1080p streams met DTS/Dolby 5.1 geluid in Exodus;
 • geen bufferen.

Klinkt dat mooi of niet? Aan de slag:

releasehubStap 1: Release HUB add-on installeren

Momenteel is Release Hub de beste add-on voor 4K streams. Er zijn diverse manieren om deze add-on te installeren. Heb je een add-on als Addon Installer of Community Portal op je systeem staan, dan is het een kwestie van zoeken naar “Release” en installeren die hap.  Zo niet, download de Entertainment Repo, installeer deze en voeg via de optie installeer van repository release HUB toe. Mocht je niet weten hoe dat werkt, kijk hier even.

Open de Release HUB add-on en ga naar de Latest 4K Movies. Als je nu één van de films probeert, zul je zien dat er geen links worden gevonden. Geen paniek, dat gaan we oplossen in de volgende stap.

Stap 2: Een Real-Debrid account aanmaken

Real-Debrid is een dienst die je toegang geeft tot premium streams van 4K en ook 1080P-bestanden met vaak 5.1 DTS of Dolby geluid. Ga naar www.real-debrid.com en maak een account aan. Met een gratis account kun je de dienst alleen (en beperkt) gebruiken tussen 6 en 12 ’s ochtends. Wil je echt onbeperkt genieten, dan moet je toch even de portemonnee trekken, maar je hoeft niet te schrikken, Real-Debrid vraagt geen wereldbedragen. Voor 3 Euro kun je de dienst 15 dagen gebruiken. 30 dagen kost 4 Euro, 90 dagen 9 Euro en 180 dagen 16 Euro.

realdebrid accounts

Het is geen abonnement dus je zit nergens aan vast. Betalen kan met een credit card. Heb je die niet, het kan ook met de PaySafe card. Je kunt die in de winkel kopen of online bestellen en betalen met iDeal.

Stap 3: Real-Debrid activeren in Release HUB

Account aangemaakt? Ok, daar gaan we:

 • Open Kodi en de Release Hub add-on en ga in deze add-on naar Resolver Settings.
 • Zorg dat Enable Universal Resolvers aanstaat.
 • Ga naar Universal Resolvers en zoek Real-Debrid op
 • Klik op Priority, wijzig deze in 90 en klik op OK.
  urlresolver
 • Open de Resolver Settings opnieuw en ga weer naar Universal Resolvers > Real-Debrid.
 • Klik nu op (Re) Authorize my account. Noteer de code die verschijnt.
  realdebridaut
 • Open je browser (dat kan ook op een ander apparaat zoals je normale pc of laptop). Ga naar https://real-debrid.com/device
 • Vul daar de code in en klik op Continue. ( kan zijn dat je nog even moet inloggen). De autorisatie wordt nu vanzelf verwerkt in Kodi.

Klaar. Terug naar Kodi en de Release HUB en ga naar de Latest 4K movies. Verder kom je er wel uit denk ik. Stream ze. De autorisatie is ook meteen geldig voor de andere add-ons in de Entertainment Repo dus misschien zit er nog wat meer van je gading bij.

Stap 3: Real-Debrid activeren in Exodus

In Exodus is het de laatste tijd zeuren met de kwaliteit van de beschikbare streams. Veel SD materiaal, nauwelijks 1080P en al helemaal niet met Dolby of DTS 5.1. Daar kan Real-Debrid ook wat aan veranderen.

 • Open Exodus en ga naar Gereedschap > INSTELLINGEN: Accounts
 • Zoek RealDebrid op en klik op Autoriseren..
 • Noteer de code, ga naar https://real-debrid.com/device en vul de code in en klik op Continue.

Kijk nu eens naar de resultaten in Exodus.

exodusrd

 

Op dezelfde manier kun je ook diverse andere add-ons autoriseren voor Real-Debrid maar of je dat nog nodig hebt…..

Je Real-Debrid account biedt trouwens meer mogelijkheden zoals anoniem en supersnel downloaden via torrents en via je browser streamen van de bestanden die je eerder hebt gekeken of opgeslagen ( Account History). Neus maar eens rond op de site.

» Lees verder ...