MXQ Pro Amlogic S905 Android TV Box

AmlogicDe makers van de E-M6 en de MXQ komen met een nieuwe krachtpatser, de MXQ Pro! De MXQ pro is echter wel een stuk krachtiger, deze is namelijk uitgerust met de nieuwe Amlogic S905 SoC. Deze Quad Core chip, die op 2.0Ghz draait is voordelig, maar doet zeker niet onder voor de duurdere SoC’s. De Amlogic S905 is ontworpen voor home entertainment systemen, hierdoor doen ze het erg goed in de Android mediaspelers.

De MXQ Pro heeft wat minder werkgeheugen en opslag, maar alsnog meer dan genoeg om goed gebruik te kunnen maken van Kodi. Uiteraard komt dit alleen maar ten goede voor de prijs, waardoor de Pro een erg goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

eMMC_ChipsGeheugen en aansluitingen

De MXQ Pro is uitgerust met 1GB DDR3 RAM werkgeheugen en 8GB eMMC Flash opslag. Dit is meer dan voldoende wanneer Kodi de hoofdreden van aanschaf is. Ook is de Pro voorzien van een boel aansluitingen, zoals 4 USB 2.0 poorten, AV poort, SPDIF (Coaxial), HDMI 2.0, Ethernetpoort en een slot voor een SD kaart, deze gaat tot maximaal 32GB.

h265Video kwaliteit

De MXQ Pro heeft een zeer goede videokwaliteit. De SoC ondersteund zeer veel formaten. Ook wordt het nieuwe H265 codec ondersteund. Dit houdt in dat video’s op hoge kwaliteit met een lage bandbreedte gestreamd kunnen worden. Hierdoor blijft de kwaliteit behouden maar is er minder bandbreedte nodig, ideaal voor bijvoorbeeld grote 4K bestanden. Dankzij de HDMI 2.0 wordt 4K met maar liefst 60 frames per seconde weergegeven, dit resulteert in scherpe vloeiende beelden.

android 5.1.1 lollipopBesturingssysteem

Ook de MXQ Pro is zoals de meeste S905 mediaspelers voorzien van Lollipop 5.1 van het geliefde Android. Lollipop werkt erg soepel en ziet er ook erg goed uit, waardoor het een genot is om er mee te werken. Lollipop brengt meer gebruiksgemak met snellere prestaties en nog meer security. Hierdoor krijgt u een gebruiksvriendelijke interface die door miljoenen mensen geliefd is.

Dankzij de toegang tot de Google Play store is het mogelijk gebruik te maken van Facebook, Youtube, Instagram, Gmail, Twitter, Google+, Netflix, MX Player of Chrome. Ook spelletjes als Angry Birds, Fruit Ninja, Clash of Clans, Minecraft of Candy Crush Saga zijn te downloaden via de Play Store.

Wat zit er in de doos?

  • MXQ Pro
  • Adapter
  • HDMI kabel
  • Afstandsbediening
  • Handleiding

Het bericht MXQ PRO Androidbox verscheen eerst op Androidbox.nl.

» Lees verder ...